De-globaliseren i.p.v. globaliseren

oktober 16, 2010, 03:47:38 by webmaster in Algemeen

Globaliseren is tegenwoordig HET woord, alles moet groter en groter en de mens wordt daarbij vergeten.
Ook op internet. Als je iets zoekt over je dorp of stad, blijken die pagina's over heel de wereld verspreid te zitten, dikwijls op gratis sites, die opeens kunnen ophouden te bestaan(lycos,geocities) en als je dan ben vergeten een backup te maken van die pagina/site, ben je die informatie voor altijd kwijt. Nu is er nog wel een internetarchief maar als die pagina's daar onbekend zijn, zijn ze voor altijd kwijt.
Je hebt profielen-sites als Facebook,Hyves, fotosites als Flickr of Photobucket, videosites als Youtube en dan noem ik voor 't gemak nog maar enkel de wereldwijde sites, maar ook die kunnen ophouden.

Verder doordenkend aan de opzet van Het Forum van Nederland die oneindig uitgesplitst kan worden, van nederland>provincie>gemeente>stad>dorp>buurtschap>straat/weg>postcode>nummer>bewoner
dacht ik waarom de voordelen van die wereldwijde netwerk/foto sites niet gecombineerd in een plaatselijke variant een oudvossemeer.net(werk).
Als alle 1100 gemeenten van 1865 tegelijk online zouden komen op Het forum van nederland wordt die server overbelast dus dan kan je 2 vliegen in een klap slaan, decentrale .net(werken)!
Op Het forum van Nederland kan je dan volstaan met het plaatsen van een rssfeed van die .net.
En ja naast die plaatselijke en landelijke heb je dan ook een internationale variant.

Je kan dan een profiel aanmaken, informatie delen en lezen, voor elke vereniging is plaats, je kan je foto's uploaden, je youtube filmpjes delen, chatten en als dan iemand informatie zoekt over je dorp/stad in dit geval Oud Vossemeer dan heb je alles bij elkaar. De webmaster kan daar steeds backups van maken, youtubes ook backuppen, en dan heb je op 1 plaats (bijna) alles van dorp/stad.

Ben daar dus nu mee bezig ! Hoop m z.s.m. online te hebben.

Voor een paar euro per jaar per persoon/familie kan zo'n .net draaien, met ALLE mogelijkheden,
en als ie op aparte server draait kan er zelfs voor iedereen een bijpassend emailadres aangemaakt worden, zodat je een emailadres kan hebben ook al heb je geen internet, dat emailadres is dan niet gekoppeld aan een provider maar aan  oudvossemeer.net.

Er zijn ook gratis accounts mogelijk maar die beschikken niet over alle mogelijkheden, zoals opslaan van fotoalbums, persoonlijke mailboxen en dergelijke.
Overlast op de site wordt voorkomen door sociale controle omdat gebruikers berichten van ruziezoekers kunnen wegstemmen nog afgezien van ingrijpen/waarschuwen door de webmaster, de sitebeheerders, zeg maar de virtuele dorpsagenten.

En met virtueel dorp bedoel ik dus niet een soort Second Life, het echte leven is altijd interessanter dan een computervariant.
[See topic


Pages: [1]